ShippingWatch

GEUS: Skifergas dæmper interessen for Arktis

Drømmen om det store olieeventyr i Arktis har lidt et knæk de seneste uger. GEUS peger på, at det bl.a. skyldes de store fund af skifergas i USA, skriver Berlingske.

Foto: Christian Florian / DMI

Selvom der kan gemme sig op imod 90 milliarder tønder olie i den arktiske undergrund, er der de seneste uger kommet så mange negative meldinger fra olie-selskaber verden over, at tvivlen om et ny olieeventyr i Artis for alvor begynder at brede sig. Senest måtte Shell ifølge Berlingske Business fastfryse sin mest lovende boring ved Alaska, efter at en sikkerhedsøvelse gik i hårdknude, og i går  slog den administrerende direktør for det franske energiselskab Total fast, at risikoen for en miljøkatastrofe ved Arktis ganske enkelt er for stor.

Herudover presser de nye forekomster af skifergas i USA priserne så meget, at det dæmper selskabernes interesse for at arbejde i det sårbare Arktis:

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs