ABB vinder stor arktisk ordre til ny isbryder

ABB har vundet ordre på fremdrivnings- og elektriske systemer til nyt isbryderskib, der skal sejle i den russiske del af Arktis. Ordren har en værdi på 35 mio. USD.

ABB har fået en ny stor ordre på systemer til en isbryder, der skal sejle i russisk Arktis. De elektriske systemer og fremdrivningssystemerne er bestilt til isbryderen, der skal bygges på Baltic Shipyard Ltd. og er bestilt af Ruslands statsejede shippingselskab Rosmorport FSUE, som vil få skibet leveret i 2015.

Isbryderen er en helt ny generation af isbrydere, som skal kunne sejle i Nordøstpassagen og dermed være med til at hjælpe trafikken i regionen, der forventes at stige.

"De ekstreme forhold nord for den arktiske cirkel kræver konstant tilgængelig og højenergieffektivitet fra alle systemer ombord. ABBs løsning vil sikre den pålidelighed og manøvrerbarhed, som er nødvendig til denne slags skibes arbejde. Denne aftale repræsenterer en meget betydelig milepæl for os, og understreger vores gode rygte i det russiske marked som en langsigtet, pålidelig partner og styrker vores globale førerposition inden for levering af fremdrivningssystemer til isbrydere," siger ABBs chef for Process Automation Veli-Matti Reinikkala i en pressemeddelelse.

Russisk energigigant udsætter olieproduktion i Arktis 

Arktis udgør et særligt maritimt vækstpotentiale

Rusland og Korea i tættere shippingsamarbejde

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også