ShippingWatch

Rusland og Korea i tættere shippingsamarbejde

Rusland og Sydkorea arbejder tættere sammen. Rusland har bestilt flere LNG-tankere hos det sydkoreanske værft STX. Tankerne skal kunne sejle ved Arktis, skriver Lloyd's List.

Foto: Rederiforeningen

Båndene bliver stærkere mellem Rusland og Sydkorea. Rusland vokser som LNG-eksportør, og forbindelser mellem det russiske skibsregister og Sovcomflot er blevet indgået med koreanske værfter og virksomheder, skriver Lloyd's List.

Der er flere eksempler: Det sydkoreanske skibsregister bekræfter, at to kontrakter yderligere er blevet indgået med det koreanske skibsværftet STX. Indholdet af kontrakterne er klassificeringsarbejde med to containerskibe til flydende brændstof. Sideløbende har det russiske skibsregister åbnet et støttecenter i Sydkorea, som en del af en plan om at kunne projekstyre Ruslands tidligere bestillinger i Korea.

Ifølge Lloyd's List har Sovcomflot indgået aftaler med STX om i alt ti LNG-skibe til en skønnet værdi af 200 mio. dollar pr. styk. Kontrakten dækker fire bekræftede ordrer, men inkluderer også et samarbejde med den russiske skibsbygger - United Shipbuilding Corp. (USC). De to virksomheder samarbejder i forvejen om at bygge et værksted i Skt. Petersborg til en værdi af 1,8 mia. dollar. De to selskaber arbejder i forvejen sammen om et joint venture i Finland.

Medie: Sydkorea godkender seks banker til skibsfinansiering 

Sydkorea pumper mia. af USD i maritim forskning

Koreas skibsbygningsindustri får knubs

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs