Rusland og Korea i tættere shippingsamarbejde

Rusland og Sydkorea arbejder tættere sammen. Rusland har bestilt flere LNG-tankere hos det sydkoreanske værft STX. Tankerne skal kunne sejle ved Arktis, skriver Lloyd's List.
Foto: Rederiforeningen
Foto: Rederiforeningen

Båndene bliver stærkere mellem Rusland og Sydkorea. Rusland vokser som LNG-eksportør, og forbindelser mellem det russiske skibsregister og Sovcomflot er blevet indgået med koreanske værfter og virksomheder, skriver Lloyd's List.

Der er flere eksempler: Det sydkoreanske skibsregister bekræfter, at to kontrakter yderligere er blevet indgået med det koreanske skibsværftet STX. Indholdet af kontrakterne er klassificeringsarbejde med to containerskibe til flydende brændstof. Sideløbende har det russiske skibsregister åbnet et støttecenter i Sydkorea, som en del af en plan om at kunne projekstyre Ruslands tidligere bestillinger i Korea.

Ifølge Lloyd's List har Sovcomflot indgået aftaler med STX om i alt ti LNG-skibe til en skønnet værdi af 200 mio. dollar pr. styk. Kontrakten dækker fire bekræftede ordrer, men inkluderer også et samarbejde med den russiske skibsbygger - United Shipbuilding Corp. (USC). De to virksomheder samarbejder i forvejen om at bygge et værksted i Skt. Petersborg til en værdi af 1,8 mia. dollar. De to selskaber arbejder i forvejen sammen om et joint venture i Finland.

Medie: Sydkorea godkender seks banker til skibsfinansiering 

Sydkorea pumper mia. af USD i maritim forskning

Koreas skibsbygningsindustri får knubs

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også