ShippingWatch

Rederiforeningen: EUs klimaplan kan bringe IMO på banen

Muligvis efter dansk model vil EU indsamle data om skibes CO2-udledning i et par år, inden der indføres nye krav for rederierne. Danmarks Rederiforening mener dog ikke, at EU har droppet en mulig regional lovgivning.

Rederiforeningen mener, det er en fordel for danske rederier, at EU arbejder på  at få et bedre data-grundlag fra den internationale shippingverden, inden man vedtager nye regler, der skal nedbringe skibenes udledning af CO2.

I et fælles udspil fra EU-s Klimakommissær Connie Hedegaard og transportkommissær Siim Kallas lægger de to kommissærer op til, at rederierne, sandsynligvis fra 2014, skal indsamle data for deres CO2-udledning, og at Kommissionen først herefter vil vedtage sit miljøudspil til shippingindustrien. Indtil i dag har det været opfattelsen, at Kommissionen ville komme med et egentlig lovudspil i år eller næste år, der ville pålægge rederierne nye krav, men i stedet starter en proces, hvor alle rederier, der anløber havne i EU, skal indberette, hvor meget de forurener.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs