ShippingWatch

Store knaster på afgørende miljø-møde i IMO

Der er væsentlige knaster på dagsorden på mødet i IMOs miljø-komite, som afholdes den 1.– 5. oktober. Det er samtidig den sidste chance, inden de nye regler for mere effektive skibe skal træde i kraft 1. januar 2013.

Der står ifølge ShippingWachts oplysninger svære forhandlinger på dagsorden, når IMOs miljøkomite om godt en uge tager fat på den sidste og afgørende møde-række om kravene til fremtidens skibe. For reglerne vedr. nye skibes energieffektivitet skal træde i kraft om kun tre måneder.

IMOs Marine Environmental Protection Committees såkaldte CO2-gruppe skal bl.a. dikskutere, hvordan man kontrollerer, at nye skibe lever op til reglerne om at de frem mod 2025 skal være mere og mere effektive og anvende mindre og mindre brændstof. Kravet er, at de inden 2025 er 30 procent mere effektive, når de kommer ud fra skibsværftet, men det første skridt tages allerede mellem 2013-2015, hvor man skal kunne dokumentere, at de er ti procent mere effektive. Det er de regler, der er indeholdt i det nye energieffektivitetsindeks (EEDI)

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs