ShippingWatch

USA lægger nyt klimaforslag på bordet i IMO

Mens alt tydede på, at EU havde opgivet troen på IMOs evne til at blive enige om nye klimaregler for skibsfarten, har USA lagt et nyt forslag på bordet. Rederiforeningen forsøger nu at få EU "på det globale spor igen."

Foto: Hanjin

IMOs muligheder for at vedtage nye globalt gældende regler for skibsfarten er måske alligevel ikke helt udspillede. Ifølge ShippingWatch' oplysninger har amerikanerne lagt et nyt forslag på bordet i IMO, som ikke er kvotebaseret, men som udstikker nøje mål for, hvordan enkelte landes flåder skal nedbringe forureningen.

Danmarks Rederiforening har netop været i Bruxelles for at holde møder med EU-Kommissionen og gøre opmærksom på det nye indspil fra amerikansk side, som Rederiforeningen mener, er fornuftigt, og som man håber, kan "få Kommissionen ind på det globale spor igen", hvilket mere ordret vil sige, at klimakommissær Connie Hedegaard skal give IMO endnu en chance for at vedtage globale regler og vente med at lave lovgivning på området for EU-landene.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs