ShippingWatch

Rederne: EU-kommissær skyder forbi dansk shipping

Danmarks Rederiforening er til dels enig med EUs klimakommissær Connie Hedegaard, der kritiserer skibsfarten for manglende innovation og miljøforbedringer. Men også kun til dels.

Foto: Rederiforeningen

Danmarks Rederiforening erkender, at skibsfarten har et problem eller udfordring, om man vil, når det gælder miljøstandarden på den eksisterende flåde. Dermed er Rederiforeningen sådan set enig med EUs klimakommissær Connie Hedegaard, der over for ShippingWatch har kritiseret skibsrederne for ikke at have gjort nok for at forbedre effektiviteten af skibene mellem 1990 og 2010. For de vigtige skibstyper som tankskibe og tørlast faldt effektiviteten med omkring 5-10 procent ifølge en undersøgelse fra DTU.

Men Danmarks Rederiforening mener, at de danske redere er eksemplet, der bekræfter undtagelsen, fordi dansk skibsfart ifølge foreningen siden 2008 har reduceret udledningen af CO2 med 25 procent, og fordi Rederiforeningen, som den eneste i verden, offentliggør tal for, hvor meget samtlige skibe, der opereres af et dansk rederi, forurener.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs