ShippingWatch

Pres på Hedegaard for CO2-ændringer i shipping

Ambassadører fra flere lande har sendt et brev skrevet i hård tone til EU-kommissær Connie Hedegaard for at lægge pres på en international løsning og ikke en EU-løsning  om klimaforandringsproblemer. Det skriver Lloyd's List.

Foto: Torben Stroyer/Jyllands-Posten

Europa Kommissionen er i forhandlinger om at finde en finansiel eller markedsbaseret måde at måle nedskæringer på CO2-udledning fra skibe. Kommissionen møder nu stigende pres udefra fra ambassadører fra Bahamas, Canada, USA, Japan, Australien, Panama og Singapore for at finde en fælles international løsning på CO2-udledningsproblemerne forårsaget af klimaforandringer frem for unionens egen, skriver Lloyd's List.

Brevet kommer, efter EU i flere år har arbejdet fremad med sin egen agenda for nedskæringer i CO2-udledningen, fordi det er gået langsomt med regelfastsættelse i IMO. Bruxelles har tidligere stillet det ultimatum, at skete der ikke en markant udvikling i IMOs politik på CO2-omårdet, ville EU gå videre med sine egne foranstaltninger for nedskæringer, som vil ligne dem fra luftfartsindustrien.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs