Skatteministeren står fast på at fjerne ingeniørordningen

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) står fast på, at danskere, der arbejder mere end seks måneder i udlandet, mister skatterabatten og må betale dansk skat. Presset for at bevare den såkaldte ingeniørordning er vokset voldsomt.
Foto: Ritzau Scanpix/Niels Hougaard.
Foto: Ritzau Scanpix/Niels Hougaard.

Skatteminister Thor Möger Pedersen er ikke til at rokke i sagen om at fjerne den såkaldte ingeniørordning, der giver skatterabat til danskere, der arbejder mere end seks måneder i udlandet.

Ifølge Politiken søndag mener skatteministeren, at der er tale om et fornuftigt forslag på trods af den brede kritik, der efterhånden er kommet af forslaget. Både Danmarks Rederiforening, Danske Maritime, Søfartens Ledere og Maskinmestrenes Forening har kritiseret forslaget, og de får opbakning af alt fra NGOere og kirkelige organisationer til andre af de store erhvervsorganisationer. De mener alle, det er til skade for deres ansattes muligheder for at arbejde i udlandet, hvis ordningen skæres væk. Men det er skatteminsiteren ikke enig i.

"Det her er faktisk et fornuftigt forslag, der betyder, at danskere, der i dag ikke betaler skat, frem over kommer til at bidrage til velfærdssamfundet," siger ministeren til avisen.

Også Venstre og de konservative, der har lagt stemmer til aftalen, møder kritik.

Danske Maritime: Bortfald af ingeniørordning vil skade maritim industri

Rederiforeningen: Forkert at afskaffe ingeniørordningen

Skatteregel rammer 3.000 ingeniører og maskinmestre

Ny skatteregel kan tvinge danske skibsofficerer til udlandet

Venstre: Ingeniør-ordningen er øverst på vores liste 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også