Rederiforeningen: Forkert at afskaffe ingeniørordningen

På linje med andre organisationer melder Rederiforeningen sig nu også med kritik af planer om afskaffelsen af den såkaldte ingeniørordning, som kan betyde, at eksperter eller virskomheder forlader landet, mener foreningen.

Danmarks Rederiforening mener, at det kan få negative konsekvenser for danske virksomheder og ansatte, der arbejder i udlandet, hvis regeringen gennemfører en afskaffelse af den såkaldte "ingeniørordning" som en del af den kommende skattereform.

Ingeniør-ordningen, der er et mere mundret dække for Ligningslovens § 33A, blev indført i 1975 og er en skattelempelse for danskere, der arbejder uden for landets grænser i over seks måneder.

"Det vil typisk være i situationer, hvor medarbejdere arbejder meget på virksomhedens kontorer i andre lande, fører tilsyn med bygning af skibe ved fremmede værfter eller i øvrigt arbejder med projekter uden for landet uden at opgive skattepligten til Danmark. Ændringen vil medføre, at disse medarbejdere fremover alene kan trække betalt skat i udlandet fra i den danske skat. På grund af det høje danske skatteniveau vil ændringen øge beskatningen af de pågældende medarbejdere, og der er derfor en klar risiko for, at de enten flytter ud af Danmark, eller at virksomhederne lader arbejdet udføre af medarbejdere, der i forvejen er ansat i filialer, underleverandører eller lignende i udlandet. Hermed forringes betingelserne for internationalt aktive hovedkontorer i Danmark," skriver Rederiforeningen i en pressemeddelelse.

Søfartens Ledere og Maskinmestrenes Forening har allerede kritiseret udspillet for at kunne få negative konsekvenser for beskæftigelsen.

Formanden for Maskinmestrenes Forening, Per Jørgensen, har således tidligere vurderet, at 3.000 ingeniører og maskinmestre, der arbejder i udlandet i mindst seks måneder, vil blive ramt af regeringens forslag om at fjerne ordningen.

 

"Skattereform rammer danskere der arbejder i udlandet" 

Venstre: Ingeniør-ordningen er øverst på vores liste 

Ny skatteregel kan tvinge danske skibsofficerer til udlandet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også