Storinvestor vil børsnotere Tankers Inc i 2016

Ambitionerne fejler ikke noget for opbygningen af Tankers Inc med funding i ryggen fra en række aktionærer, herunder især den britiske storinvestor Barclays Natural Ressource Investments (BNRI). Målet er en børsnotering i 2016, afslører BNRI over for ShippingWatch.

Tankers Inc kan blive børsnoteret i 2016, hvis udviklingen og opbygningen af det ambitiøse tankskibsrederi med hovedsæde i Hellerup går efter planerne. Det afslører storinvestoren BNRI over for ShippingWatch og sætter dermed endnu et vigtigt fikspunkt for det nyetablerede rederi med de tidligere Torm-folk, herunder CEO Mikael Skov, i spidsen.

"Det mest oplagte mål for Tankers Inc er at arbejde hen imod en børsnotering. Tidspunktet vil blive bestemt af, hvornår det markedsmæssigt er mest passende, men 2016 kunne være et godt bud. Det er for tidligt at sige, hvor en børsnotering mest fordelagtigt kunne finde sted, det vil afhænge af sammensætningen af investorerne, ledelsesteamet og de aktiver, der vil være i virksomheden," siger director Freddie Lee, BNRI.

Lauritzen med

Udover at have BNRI med som storinvestor fremgår det af Tankers Incs første regnskab, at det danske rederi J. Lauritzen A/S og Northwharf Nominees Limited i London hver sidder på minimum fem procent af stemmerne eller minimum fem procent af aktiekapitalen.

Det unikke ved Tankers Inc er, at det er BNRIs eneste investering inden for shipping, og at der er foretaget en ”væsentlig investering”. Den samlede facilitet, der er stillet til rådighed fra BNRI og øvrige investorer på skønsmæssigt to milliarder kroner skal – sammen med ekstern funding – anvendes på at opbygge rederiet frem mod en børsnotering.

Svært marked

BNRI regner med, at shippingmarkedet, især inden for produkttank, vil fortsætte med at være presset i 2012 og 2013, men at markedet vil vende på mellemlang sigt. Det pressede marked kan dog komme Tankers Inc. til gode med attraktive opkøbsmuligheder.

"Flere ejere og banker må erkende, at markedet er svært, hvilket kan skabe nye muligheder. Shipping er cyklisk og i høj grad afhængig af udviklingen i det globale BNP. Vi forventer ikke en vending på kort og mellemlang sigt, men vi regner ved, at markedet vender på mellemlang til længere sigt," siger Freddie Lee

Ifølge det seneste regnskab forventer Tankers Inc et positivt resultat for hele 2012.

BNRI: Udviklingen går stærkt for Tankers Inc 

J. Lauritzen storaktionær i ambitiøst tankrederi 

Tankers Inc. udskyder sine ambitiøse nybygninger 

Tidligere Torm-folk skal drive resterne af Nordic Tankers

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også