ShippingWatch

Avis: Pirater skal afsløres af pengestrømme

Følg pengene og fang pirater. Det er den nye tilgang til bekæmpelse af pirateri, som skal afsløre piraternes bagmænd ved at følge de løsesummer, som betales fra rederiernes side. Det skriver Berlingske Business.

Foto: Harry J. Storms, AP

Ved at følge den løsesum, som rederierne betaler til pirater, når et skib er kapret, kan man afsløre bagmændene. Ifølge Berlingske Business lægger Danmarks Rederiforening op til, at ikke bare rederierne selv, men også finansielle institutioner skal tage del i bekæmpelsen af pirateri.

"Det er regeringerne, der kan løse problemerne med pirateri. Dette ligger langt ud over, hvad det private erhvervsliv kan klare alene. Vi kan beskytte os bedst muligt og lave symptombehandling. Man taler meget om at retsforfølge piraterne, men det er kun vores retsfølelse, det hjælper på, når håndlangerne bliver dømt. Hvis det for alvor skal batte noget, skal vi have fat i bagmændene, og så handler det om at følge pengestrømmene," siger vicedirektør i Danmarks Rederiforening Jan Fritz Hansen.

Han oplyser til Berlingske Business, at transportkomiteen i Det Internationale Handelskammer havde møde sidste torsdag i Paris. Her blev handelskammerets bankkomité mødt med ønsker fra transportkomitéen om at gå videre med at følge pengestrømmene fra og til pirater.

Medie: Anti-piratstyrke ødelægges i Somalia

Regeringen fastholder indsats ved Afrikas Horn på trods af trusler

Aftaler om retsforfølgelse af pirater med flere lande på trapperne

Bimco: Bekæmpelse af pirateri i land er vigtigt  

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs