ShippingWatch

Regeringen fastholder indsats ved Afrikas Horn på trods af trusler

Selvom grupperingen af pirater har truet med at henrette gidsler, hvis EU militære indsats fortsætter sin landoffensiv i Somalia, mener den danske regering, man ikke må lade sig true af piraterne.

Foto: Bjarke Ørsted

Selvom danske styrker ikke deltager direkte i styrkerne under EU Navfor, opfordrer den danske regering til, at styrken fortsætter sin indsats på trods af de trusler om at henrette gidsler, som grupperinger af pirater kom med i sidste uge.

Udenrigsminister Villy Søvndal siger, at udmeldingen fra piraterne kun bekræfter, at det er vigtigt at være til stede i regionen.

"Det er bestemt nogle foruroligende meldinger. Det understreger jo netop, at der fortsat er et endog meget stort behov for en målrettet international indsats for at bekæmpe piraterne ud for Afrikas Horn. Og selvom vi ikke deltager i EU's militære operation, så har vi et betydeligt dansk engagement i pirateribekæmpelse, som vi er fast besluttet på at fortsætte. Ikke mindst i kraft af formandskabet for den internationale juridiske arbejdsgruppe, som bl.a. søger at fremme retsforfølgning af pirater i regionen, løfter vi en massiv opgave. Vores indsats omfatter også langsigtet støtte til udvikling i Somalia og kapacitetsopbygning af rets- og sikkerhedsinstitutioner i regionen," siger udenrigsministeren i en kommentar til ShippingWatch.

Regeringen har netop godkendt at der bliver sendt et endnu et krigsskib til Aden-bugten i yderligere seks måneder og et overvågningsfly i to måneder. Det vil ske til efteråret.

EU Navfors luftangreb mod en somalisk piratbase i Harardhere-distriktet i tirsdags blev beskrevet som en ny fase eller en optrapning af kampen mod pirateri omkring Aden-bugten. "Næste gang bliver vores svar at dræbe de gidsler, som vi holder. Vi har mange gidsler, så hvis de vil have dem til at leve, skal de stoppe disse luftangreb," lød det bl.a. fra piraterne

Medie: Pirater truer med henrettelser efter luftangreb

Rederne: Vi må ikke give piraterne et nyt værktøj

Regeringen sender nyt skib og fly afsted til Aden-bugten  

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs