ShippingWatch

Aftaler om retsforfølgelse af pirater med flere lande på trapperne

Danmark håber i overskuelig fremtid at have aftaler på plads med yderligere to lande om retsforfølgning af pirater, lyder det fra Udenrigsministeriet. Det er vigtige skridt i forhold til piratbekæmpelse, og Danmark er i gang med de bilaterale forhandlinger.

Udenrigsministeriet håber på snart at kunne indgå aftaler om overdragelse af formodede pirater til retsforfølgning med også Tanzania og Mauritius. Aftalerne er endnu ikke på plads, men fra dansk side håber vi, at det kan ske inden for en overskuelig fremtid, fortæller chefkonsulent i Udenrigsministeriet Christine Pii Hansen.

"Det er svært at give et helt præcist bud på, hvornår aftalerne kan forventes at komme i stand, men vi håber ikke, at det kommer til at tage flere år. Danmark har i overensstemmelse med vores pirateristrategi et flådefartøj i Det Indiske Ocean cirka seks måneder om året, og derfor er det relevant for os at få indgået retsforfølgningsaftaler," siger Christine Pii Hansen til ShippingWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs