ShippingWatch

Skibe tager farten af i piratfarvand

På trods af at rederierne anbefales at sætte farten op, når de sejler gennem somalisk piratfarvand, vælger flere skibe ikke at følge det råd. Det sandsynliggør flere konfrontationer mellem pirater og besætningsmedlemmer, skriver Financial Times.

Væbnede vagter frem for høj fart er den bedste beskyttelse mod pirater. Sådan tænker et stigende antal rederier, og det kan øge risikoen for, at det kommer til væbnet kamp mellem skibenes vagter og pirater i somalisk farvand. Det skriver Financial Times tirsdag.

Når rederierne vælger at bruge væbnede vagter i stedet for at sætte farten op, skyldes det, at det er langt billigere at betale vagterne, end at få skibene til at sejle hurtigere. Men ikke at sætte farten op i piratfarvand går direkte imod offentliggjorte råd om, at maksimumhastighed er påkrævet for skibene.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs