ShippingWatch

Containerindeks falder 1,7 pct.

Shanghai Containerized Freight Index er faldet med 1,7 pct. i denne uge.

Foto: Hyundai Merchant Marine

Der er tegn på et nyt fald i containerraterne, hvis det anerkendte kinesiske SCFI-indeks (Shanghai Containerized Freight Index) står til troende.

SCFI-indekset faldt 24,6 point - eller 1,7 pct. - i ugen frem til torsdag, viser tal fra Shanghai Shipping Exchange.

Indekset måler spotprisen på at få en container fragtet fra Shanghai til en række destinationer. Nordeuropæiske destinationer tæller 20 pct. i indekset, og prisen til havne i Middelhavet tæller 10 pct.

Containerrederierne, med A.P. Møller - Mærsks Maersk Line med på frontlinjen, har på den seneste tid kæmpet for at løfte raterne og indføre højsæsontillæg. For Maersk Lines vedkommende skulle det være på 350 dollar per tyvefodscontainer med effekt fra 15. juni - efter en forsinkelse fra 1. juni. Andre har skubbet deres tillæg til juli.

De nærmere detaljer om ugens udvikling på den for Maersk Line så vigtige rute mellem Asien og Europa offentliggøres senere. Men hvis den følger med ned, vil det tyde på dårligt held med at indføre de vigtige højsæsontillæg.

RITZAU FINANS

Maersk Line: Vi ved at vi står alene 

Fearnley tror ikke på højsæsontillæg 

Maersk Line indfører højsæsontillæg på Asien-Europa 

Alphaliner: Store kunder går fri af ratehop 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs