ShippingWatch

Udflagning truer EUs accept af tysk tonnageskat

De tyske rederier opfylder ikke flere af EU-Kommissionen grundlæggende forudsætninger for at tillade tonnagebeskatning i den store søfartsnation. "Vi forsøger at ændre på situationen," siger direktør i den tyske rederiforening til ShippingWatch

De tyske rederier lever ikke op til EUs krav om, at 60 procent af landets flåde skal sejle under EU-flag. Kravet er ellers en afgørende forudsætning for, at EU-Kommissionen vil godkende medlemslandenes anvendelse af den favorable tonnagebeskatning. Det siger adm. direktør i den tyske rederiforening, Max Johns til ShippingWatch. 

"Der er en række betingelser i EU-Kommissionens guidelines, som skal opfyldes, hvis Kommissionen vil tillade tonnagebeskatning. For det første skal den maritime beskæftigelse stige, og på det punkt er vi vældig gode. Ligeledes skal andelen af skibe under EU-flag være på mindst 60 procent, og der er vi ikke endnu. Hvis denne betingelse ikke er opfyldt, skal antallet af EU-flagede skibe i flåden stige. Sidstnævnte betingelse promoverer vi i øjeblikket," siger Max Johns.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs