ShippingWatch

Udflagning af skibe kan provokere EU-Kommissionen

De tyske rederier har lovet EU-Kommissionen at øge antallet af skibe under EU-flag for at undgå problemer med godkendelse af den tyske tonnageskat. Men rederne fortsætter med at flage ud. Ifølge Danmarks Rederiforening holder EU et vågent øje med udflagning.

Tyske skibsredere flager i stigende grad ud af landets nationale skibsregister. De seneste tal fra den tyske søfartsstyrelse, BSH, viser, at flåden fortsætter med at falde.

Lloyd's List skriver, at de tyske redere er under pres fra EU-Kommissionen og har lovet at bringe flere skibe under EU-flag i 2012 for at undgå, at udflagningen får negative konsekvenser for den tyske tonnageskat. EU-Kommissionen vurderer i disse måneder de forskellige medlemslandes statsstøtteordninger i søfarten, for Danmarks vedkommende DIS og tonnageskatten, og som tidligere omtalt på ShippingWatch ventes en afgørelse i løbet af efteråret.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs