ShippingWatch

EU advarer Grækenland mod udflagning

Shipping er et af Grækenlands vigtigste vækstområder, som kan være med til at trække landet ud af den dybe krise, mener EU-kommissionen, der betegner den græske nedtur som uden sidestykke i nyere europæiske historie.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Shipping er et af de vigtigste vækstområder i Grækenland, men landet bør stramme administrationen af hele sektoren op og etablere et selvstændigt ministerium for søfarten, mener EU-Kommissionen i et nyt såkaldt arbejdspapir med titlen "Growth for Greece".

I arbejdsplanen, der ifølge Lloyds List er sendt til flere af EUs instituioner, og hvor Grækenlands nuværende krise betegnes som uden sidestykke i Europa i nyere tid, advarer Kommissionen samtidig om, at udflagningen af skibe i en situation med bl.a. lave fragtrater kan ramme mange landbaserede job, som er afhængig af shippingindustrien i landet.

Udflagning

"Hvis denne tendens fortsætter (udflagning, red.), vil det foruden beskæftigelsen ombord på skibene og tabte skatteindtægter, også få konsekvenser for landbaserede shippingvirksomheder. For at drage fuld fordel af de maritime udviklingsmuligheder og vækstpotentiale, har Grækenland behov for at udvikle en mere velegnet administrativ struktur for hele shippingindustrien," understreger EU-Kommissionen, der bl.a. peger på en række bureaukratiske regler og formaliteter, der forsinker fragt såvel som passagerer. Ifølge Kommissionen er mange græske havne utidsvarende i forhold til infrastruktur og udstyr.

Siden 2009 har græske skibsredere arbejdet for en genopbygning af et traditionelt ministerium for industrien. Grækenland har en af verdens største handelsflåder, der er spredt ud over mange forskellige flagnationer.

 

     

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs