ShippingWatch

Uggla, Janholt og Mortensen på global magtliste i shipping

Efter sin faders død er Ane Uggla trådt direkte ind som nummer tre på en top 100-liste over verdens mest indflydelsesrige personer i shippingindustrien. Ny på listen er Torben Janholt, CEO i J. Lauritzen, mens kollegaen i Norden, Carsten Mortensen, rykker op på listen.

Ane Uggla er efter sin faders Mærsk Mc-Kinney Møllers død den 16. april trådt direkte ind som nummer tre på en ny top-100 liste over verdens mest indflydelsesrige personer i shippingindustrien 2012.

Foto: Morten Flarup
Foto: Morten Flarup
 

Topchef i J. Lauritzen, Torben Janholt, er også ny på listen som nr. 30 og han karakteriseres i undersøgelsen som en leder med stærke forretningsmæssige evner og en stor passion og engagement i shippingindustrien, en ledende figur ikke kun i J. Lauritzen, men i den internationale shippingindustri:

Still one of the boys

"Under hans ledelse som Lauritzen-boss har Janholt skabt store værdier i rederiet, og Janholt har arbejdet sig op som en af de mest succesfulde topchefer i shipping - but is still seen as one of the boys - som det lyder i en karakteristik af Torben Janholt.

Nordens øverste chef og formand for Danmarks Rederiforening, Carsten Mortensen, rykker frem på magtlisten til en plads som nr. 23 siden den sidste liste.

 

"Den tidligere Mærsk-mand, der betragtes som en af de shipping-chefer, der er mest tilgængelig, er en stadig vigtigere mand i shippingindustrien," skriver Tradewinds. 

John Fredriksen

Listen udarbejdes hvert år af den norske shippingavis Tradewinds, TradeWinds Power 2012. Knap så overraskende som Ane Ugglas indtræden på magtlisten er det måske, at landsmanden, skibsreder John Fredriksen, udpeges som en klar vinder i spørgeundersøgelsen blandt bladets læsere. I øvrigt foran den græske skibsreder John Angelicoussis.

Øverste chef for britiske Clarkson, Andi Case, vandt i katagorien for shipbrokere, mens den amerikanske mangemillionær og kapitalfondsejer Wilbur Ross indtager 1. pladsen blandt de mest indflydelsesrige investorer i den globale shippingindustri.

Lauritzen: Den gode moral i shipping er væk

Janholt: Vores ejer ønsker et bedre afkast 

Carsten Mortensen mener rederierne kan få dansk økonomi op i gear

Aktionærerne er nøglen til Nordens succes 

Ane Uggla valgt som ny formand for Mærsks Almenfond 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs