ShippingWatch

Carsten Mortensen mener rederierne kan få dansk økonomi op i gear

Selvom 2012 tegner til at blive et endnu mere udfordrende år end tidligere for virksomhederne i det blå erhvervsliv, mener formanden for Rederiforeningen, Carsten Mortensen, at erhvervet kan få afgørende positiv betydning for hele den danske økonomi.

Rederiforeningens formand, Carsten Mortensen, mener, at de mange rederier med hovedsæde i Danmark kan få en helt afgørende betydning for at få dansk økonomi til at blomstre igen.

I sin tale på foreningens generalforsamling torsdag sagde formanden, at  Rederierne vil fortsætte med at bruge "betydelige ressourcer," men at aktørerne i det blå erhvervsliv kan nå endnu længere i et tæt samarbejde med regeringen:

"Hvis vi kan sikre endnu bedre muligheder i de kommende år, har vi, som erhverv, en reel mulighed for at hjælpe til med at få væksten og den danske økonomi op i et højere gear,” lød det fra Carsten Mortensen, som fortsatte:

Maritim klynge

”Skibsfarten har også i det seneste år medvirket til at udvikle den stærke maritime klynge i Danmark. Det Blå Danmark tegner sig således for 25 procent af landets samlede eksportindtægter. Udviklingen har længe været støttet af regering og Folketing. Derfor er det glædeligt, at den nuværende regering har nedsat et vækstteam, der skal bidrage til at væksten og udviklingen i Det Blå Danmark fastholdes og øges. Det er et vigtigt signal om fortsat opbakning til erhvervet."

Som formand for vækstteamet udpegede Carsten Mortensen to fokusområder for teamets arbejde, der strækker sig frem til oktober:

"Kvalitet og innovation skal kendetegne dansk skibsfart. Derfor handler arbejdet i regeringens vækstteams ikke blot om at identificere og fjerne nogle umiddelbare hindringer for yderligere vækst i erhvervet, men også om at skabe konsensus om de mere langsigtede målsætninger. Klima/miljø samt uddannelse og innovation er temaer, der skal drøftes i vækstteamet. Sammen med sikkerhed, har disse temaer længe været i fokus hos rederierne, blandt andet med store energieffektiviseringer som det synlige resultat," sagde han.

Udfordrende 2012

Carsten Mortensen forudser at 2012 bliver endnu et udfordrende år for dansk og international skibsfart, men pegede på, at rederierne er vant til op- og nedture:

"Svingende konjunkturer er et kendt vilkår i skibsfarten. Med en moderne og energieffektiv flåde, et godt brand, ikke mindst i de nye og store vækstøkonomier, samt stor knowhow i rederierne, vil dansk skibsfart komme gennem lavkonjunkturen," lød det optimistisk.

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs