ShippingWatch

Janholt: Vores ejer ønsker et bedre afkast

Selvom Lauritzen i dag er ejet af en enkelt fond, er kravene til et godt afkast ikke mindre. Og nu ønsker ejeren et godt resultat på rederiets bundlinje. Flere funktioner i Singapore er en del af svaret.

Indtjeningskurven hos Lauritzen er gået den gale vej over de seneste fem år. Ikke en konstant nedadgående kurve, men hvis man trækker en linje fra 2007 til 2011, er resultatet i det historiske rederi gået fra et plus på omkring 350 mio. USD til et minus i 2011 på små 50 mio. USD.

”Det er sandt, at kurven absolut er gået den forkerte vej. Men taget i betragtning, hvad der er sket i perioden, er vi tilfredse med, at vi har kunnet operere med et plus på bundlinjen på 650 mio. USD i perioden 2007-11. Alle ved, hvad der skete i 2008, og verdensøkonomien har haft det slemt. Vi har taget masser af forholdsregler og begyndte at genforhandle kontrakter i efteråret 2008, fik annulleret en hel del og opnåede bedre vilkår og leveringsbetingelser. Vi har også ændret på vores operative set-up, så vi har lagt mere forretning ud i fjernøsten på vores kontor i Singapore,” lyder det fra CEO Torben Janholt.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs