ShippingWatch

Kinesiske skibe leverede gods til Nordkorea trods sanktioner

Trods strenge handelssanktioner mod Nordkorea har seks kinesiske skibe leveret varer til og havne i landet, hævder amerikansk FN-delegation ifølge Wall Street Journal.

Foto: /ritzau/AP

Seks kinesiske skibe har ifølge den amerikanske FN-delegation leveret varer til og fra flere nordkoreanske havne på trods af strenge handelssanktioner mod landet.

Det skriver Wall Street Journal.

Skibene skulle blandt andet have leveret kul til havne i Vietnam og Rusland, og ifølge de amerikanske myndigheder er problemet med nordkoreansk smuglergods stærkt stigende.

Kina benægter ulovligt salg af olie til Nordkorea

USA's nationale sikkerhedsrådgiver, H.R McMaster, advarer om, at det kan få alvorlige følger, hvis shippingvirksomheder og rederier lader deres skibe sejle med last fra den koreanske diktaturstat.

"Et firma, der har skibe, som deltager i den slags aktiviteter, skal være opmærksom på, at det meget vel kan være på vej mod den sidste last i meget lang tid," siger H.R McMaster til Wall Street Journal.

Nordkorea er dybt afhængig af sin kulindustri, der formodes at indbringe regimet flere milliarder kroner hvert år.

Skibe i nordkoreansk farvand under skærpet overvågning

Taiwan-oliehandler mistænkt for salg til Nordkorea

To tankskibe beslaglagt i Sydkorea

FN bandlyser nordkoreanske skibe fra internationale havne

Kinesiske tankskibe mistænkt for oliesalg til Nordkorea

 

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste overskrifter på ShippingWatch

Hamburg Süd luner hos Maersk i et risikofyldt marked, verdens største containerederier bekræftede nyt samarbejde, som ShippingWatch kunne fortælle om i sidste uge. Og så fremlagde flere store aktører regnskab.

Sovcomflot ser tegn på bedre tankmarked

Det russiske tankrederi Sovcomflot får overskud i årets tredje kvartal. Bedringen i tankmarkedet kom i slutningen af tredje kvartal og er fortsat ind i fjerde, lyder det.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere