ShippingWatch

Kinesiske skibe leverede gods til Nordkorea trods sanktioner

Trods strenge handelssanktioner mod Nordkorea har seks kinesiske skibe leveret varer til og havne i landet, hævder amerikansk FN-delegation ifølge Wall Street Journal.

Foto: /ritzau/AP

Seks kinesiske skibe har ifølge den amerikanske FN-delegation leveret varer til og fra flere nordkoreanske havne på trods af strenge handelssanktioner mod landet.

Det skriver Wall Street Journal.

Skibene skulle blandt andet have leveret kul til havne i Vietnam og Rusland, og ifølge de amerikanske myndigheder er problemet med nordkoreansk smuglergods stærkt stigende.

Kina benægter ulovligt salg af olie til Nordkorea

USA's nationale sikkerhedsrådgiver, H.R McMaster, advarer om, at det kan få alvorlige følger, hvis shippingvirksomheder og rederier lader deres skibe sejle med last fra den koreanske diktaturstat.

"Et firma, der har skibe, som deltager i den slags aktiviteter, skal være opmærksom på, at det meget vel kan være på vej mod den sidste last i meget lang tid," siger H.R McMaster til Wall Street Journal.

Nordkorea er dybt afhængig af sin kulindustri, der formodes at indbringe regimet flere milliarder kroner hvert år.

Skibe i nordkoreansk farvand under skærpet overvågning

Taiwan-oliehandler mistænkt for salg til Nordkorea

To tankskibe beslaglagt i Sydkorea

FN bandlyser nordkoreanske skibe fra internationale havne

Kinesiske tankskibe mistænkt for oliesalg til Nordkorea

 

Forsiden lige nu

Outsideren Zim fik større underskud i første kvartal

Containerrederiet Zim, der som et af de få er uden for en alliance, fik et større minus i første kvartal i år end året før. Tre ting får skylden fra ledelsens side, der ellers er optimistisk på grund af større fragtmængder.

MSC får overraskende godt resultat i Nordeuropa

MSC Scandinavia, der dækker vigtige områder som Rusland, Skandinavien og Østeuropa, har fremlagt et overraskende godt resultat i 2017. Selskabet er det eneste hos Maersk Lines alliancepartner, MSC, der offentliggør regnskaber.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere