ShippingWatch

Kinesiske skibe leverede gods til Nordkorea trods sanktioner

Trods strenge handelssanktioner mod Nordkorea har seks kinesiske skibe leveret varer til og havne i landet, hævder amerikansk FN-delegation ifølge Wall Street Journal.

Foto: /ritzau/AP

Seks kinesiske skibe har ifølge den amerikanske FN-delegation leveret varer til og fra flere nordkoreanske havne på trods af strenge handelssanktioner mod landet.

Det skriver Wall Street Journal.

Skibene skulle blandt andet have leveret kul til havne i Vietnam og Rusland, og ifølge de amerikanske myndigheder er problemet med nordkoreansk smuglergods stærkt stigende.

Kina benægter ulovligt salg af olie til Nordkorea

USA's nationale sikkerhedsrådgiver, H.R McMaster, advarer om, at det kan få alvorlige følger, hvis shippingvirksomheder og rederier lader deres skibe sejle med last fra den koreanske diktaturstat.

"Et firma, der har skibe, som deltager i den slags aktiviteter, skal være opmærksom på, at det meget vel kan være på vej mod den sidste last i meget lang tid," siger H.R McMaster til Wall Street Journal.

Nordkorea er dybt afhængig af sin kulindustri, der formodes at indbringe regimet flere milliarder kroner hvert år.

Skibe i nordkoreansk farvand under skærpet overvågning

Taiwan-oliehandler mistænkt for salg til Nordkorea

To tankskibe beslaglagt i Sydkorea

FN bandlyser nordkoreanske skibe fra internationale havne

Kinesiske tankskibe mistænkt for oliesalg til Nordkorea

 

Forsiden lige nu

Ugens bedste på ShippingWatch

Maersk fik genskabt en del af væksten, problemerne med dårlige bunkerolie fortsatte, og en hel række af de mest velrenommerede danske rederier som Norden, Torm, DFDS og J. Lauritzen fremlagde regnskab i ugen, der gik.

Søren Skou: "Vi er blevet en vækstvirksomhed igen"

Efter et par år, der overordnet har handlet om at sælge fra og skære den fremtidige containerforretning til, mener CEO Søren Skou, at Maersk igen er en vækstforretning. Især 2019 vil vise, om han får ret.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere