ShippingWatch

Taiwan-oliehandler mistænkt for salg til Nordkorea

En taiwanesisk forretningsmand mistænkes af myndigheder for at være hovedmand bag overførsel af olieprodukter til nordkoreansk tankskib.

Foto: /ritzau/AP

En taiwanesisk forretningsmand er mistænkt for at stå bag salg af olieprodukter til Nordkorea i strid med FN's sanktioner mod landet. Det skriver South China Morning Post.

Anklagemyndigheden i Taiwan mener, at forretningsmanden Chen Shih-hsien, der tidligere på ugen blev løsladt mod kaution ved en lokal domstol, er hovedmanden bag overførslen af en olielast på åbent hav, da tankskibet Lighthouse Winmore (foto) overførte 600 ton olie til et nordkoreansk skib.

Lighthouse Winmore blev i oktober beslaglagt af de sydkoreanske myndigheder.

Anklagemyndigheden i Taiwan mener, at Chen var bevidst om olieoverførslen, ligesom han skulle have givet fejlagtige oplysninger i eksportdokumenter om, at skibets destination var Hongkong.

Chen har angiveligt oplyst, at han solgte olie gennem en kinesisk mellemmand.

De sydkoreanske myndigheder har tidligere oplyst, at Lighthouse Winmore var lejet af det taiwanesiske Billions Bunker Group registreret på Marshall Islands. Ifølge taiwanesiske medier har selskabet samme adresse som Chens øvrige selskaber.

Også myndighederne i Panama er begyndt at granske deres skibsregister i forbindelse med en række tankskibe, der er blevet sortlistet af FN, fordi de angiveligt er nordkoreanske, men sejler under andre flag.

Trafigura afviser rolle i ulovligt oliesalg til Nordkorea 

To tankskibe beslaglagt i Sydkorea 

Kinesiske tankskibe mistænkt for oliesalg til Nordkorea

Nordkoreanske tankskibe henter olie i Rusland 

 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs