ShippingWatch

To tankskibe beslaglagt i Sydkorea

Sydkoreanske myndigheder bekræfter ifølge Reuters og andre medier, at de har beslaglagt tankskibe, der mistænkes for at levere olie til Nordkorea.

Foto: Jyllands-Posten

Sydkorea har beslaglagt et Panama-flaget tankskib, der mistænkes for at have leveret olie til det sanktionsramte Nordkorea. Det er det andet skib, sydkoreanske myndigheder har beslaglagt, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Sydkorea og USA har de seneste dage oplyst, at der i en lang række tilfælde finder leveringer af olieprodukter sted på åbent hav i strid med FN's sanktioner mod Nordkorea, og at olien bl.a. leveres af kinesiske skibe. Det sidste har myndighederne i Kina afvist.

Kinesiske tankskibe mistænkt for oliesalg til Nordkorea 

Beslaglæggelsen af det Panama-flagede tankskib Koti fandt sted for nylig. Besætningsmedlemmerne er ifølge oplysningerne primært fra Kina og Myanmar.

Kina benægter ulovligt salg af olie til Nordkorea

FN bandlyser nordkoreanske skibe fra internationale havne

USA vil sortliste skibe for at bryde sanktioner mod Nordkorea 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Mens Maersk opjusterede, gav MSC-topchef Søren Toft en forklaring på containermarkedets dårlige service på shipping-konference i London. Kampen om de klimavenlige brændstoffer skærpes, og grønne pollitikere vil have LNG fjernet fra EU-liste.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs