Danske shippingselskaber med i stort EU-projekt om digitalisering

Blandt andre J. Lauritzen, DFDS og Danske Maritime er med i et stort EU-projekt, der vil bruge digitalisering til at skabe en mere grøn maritim sektor i Østersøen.
Foto: /ritzau/Marius Nyheim
Foto: /ritzau/Marius Nyheim

De kommende tre år skal flere danske selskaber i den maritime industri være en del af et stort EU-projekt, der skal gøre sektoren omkring Østersøen mere miljøeffektiv ved at bruge digitale løsninger.

Projektet med titlen Ecoprodigi er et samarbejde mellem forskningsinstitutioner og branchen, som skal teste digitale løsninger, som kan være med til at øge miljøeffektiviteten i hele livscyklussen for et skib. Det oplyser Danske Maritime, som er en del af projektet sammen med blandt andre J. Lauritzen, DFDS, Syddansk Universitet OSK-ShipTech og flere.

"Vi ser frem til – sammen med projektorganisationen og medlemsvirksomheder – at deltage i dette spændende projekt, som kan få stor betydning for såvel landene omkring Østersøen generelt samt specifikt for den maritime industri, der skal udvikle og levere løsningerne. Vi glæder os til at byde ind med kompetencer samt at drage nytte af projektets resultater," siger teknisk chef Valdemar Ehlers i Danske Maritime.

Også Aalborg Universitet, Vessel Performance Solutions, Færgesekretariatet, Kockumation, Logimatic, og SIMAC er blandt de danske aktører.

Projektet vil skabe og teste digitale løsninger til at monitorere skibes effektivitet, optimere lasteoperationer og processer på værfer.

Samtidig skal projektet lave en køreplan for digitalisering af maritime sektorer, forberede anbefalinger til myndigheder og organisere offentlige tiltag til at understøtte af netværk inden for den maritime sektor.

Danmark og Kina indleder nyt maritimt samarbejde 

Dansk officer skal til Afrikas Horn i kampen mod pirater

Dansker i spidsen for europæiske maritime advokater 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også