Dansk officer skal til Afrikas Horn i kampen mod pirater

En dansk stabsofficerer bliver nu udsendt til Bahrain, hvor han skal være med i en stor taskforce målrettet kampen mod pirateri ved Afrikas Horn, oplyser Forsvaret til ShippingWatch.
Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv
Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Forsvaret sender nu endnu en dansk stabsofficer til Bahrain, som skal være med i indsatsen mod pirateri ved Afrikas Horn.

Stabsofficeren bliver i første omgang udsendt til Bahrain - hvor hovedkvarteret for koalitionen Combined Maritime Forces (CMF) ligger - i en fire måneder lang periode, som efter planen varer frem til marts næste år.

Her kommer han til at indgå i den amerikansk-ledede koalition, hvor i alt 32 lande deltager, og som har sit hovedkvarter i Bahrain. CMF har i alt tre flådestyrker, og den danske officer bliver en del af den stab, som leder flådestyrken CMF 151.

"Han kommer til at være leder i efterretningselementet, hvor han får to mand under sig," oplyser premierløjtnant Morten Knak Kristensen fra operationsstaben i Værnsfælles Forsvarskommando til ShippingWatch.

Forsvaret har i dag yderligere to officerer placeret i CMF-hovedkvarteret i Bahrain. Med tilgangen af en ny dansker er det ifølge Morten Knak Kristensen ikke planen på nuværende tidspunkt, at flere skal afsted, selvom Forsvaret løbende ser situationen an i området.

Besætning på containerskib bortført ud for Nigeria

Antallet af piratangreb daler fortsat, men...

Pirater kidnapper fem søfolk ud for Nigeria 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også