ShippingWatch

Danmark og Kina indleder nyt maritimt samarbejde

Ovenpå to tidligere aftaler i år indgår Danmark og Kina nu et nyt samarbejde mellem de maritime industrier med fokus på grønne teknologier og maritim sikkerhed.

Danske Maritimes adm. direktør Jenny Braat sammen med Jing Wang, Director of International Affairs hos SIIC. Foto: PR-foto: Danske Maritime

Med en ny maritim aftale vil Kina og Danmark styrke samarbejdet med grøn skibsbygning, grønne maritime teknologier og maritim sikkerhed.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Danske Maritime, hvor adm. direktør Jenny Braat mandag underskrev aftalen om samarbejdet sammen med Jing Wang, Director of International Affairs hos Shipbuilding Information Center of China (SIIC).

Det skete i forbindelse med en workshop hos Søfartsstyrelsen med fokus på energieffektivt, skibsdesign og maritimt udstyr.

"Vi ser betydelige perspektiver i samarbejdsaftalen ikke kun i form af informationsudveksling og lignende, men også fordi aftalen lægger op til konkrete samarbejdsprojekter, hvor ikke mindst skibsværfter under det store kinesiske skibsbygningskonglomerat CSIC forventes involveret," udtaler Jenny Braat i meddelelsen fra Danske Maritime.

De to lande har indgået flere aftaler om maritime samarbejder i år, og den seneste aftale er ifølge Danske Maritime "en opfølgning" på, at den danske erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) sammen med Miao Wei, den kinesiske minister for industri og informationsteknologi, i februar i år indgik en aftale om samarbejde om netop grøn skibsbygning, grønne teknologier og offshoreudstyr.

Yderligere indgik de to lande i september en samarbejdsaftale om ballastvand.

Ny leverandør af ballastvand får vigtig godkendelse i USA

Danmark og Kina indgår samarbejdsaftale om ballastvand

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere