ShippingWatch

Rederi iværksætter inspektion af ombyggede supertankere

Et stort tørlastskib af samme type som det forliste Stellar Daisy ligger stille ved Sydafrika og skal gennemgås for påståede revner i skroget.

Sydkoreanske Polaris Shipping, der ejede og drev det forliste tørlastskib Stellar Daisy, hvor 22 besætningsmedlemmer frygtes omkommet, vil gennemgå sin flåde af tilsvarende skibe, som selskabet ejer og driver.

I disse dage befinder et af søsterskibene, en såkaldt Very Large Ore Carrier (VLOC), sig ved Sydafrika, Stellar Unicorn, med 270.000 ton jernmalm ombord og af samme type som Seallar Daisy. Begge skibe er fra 1993 og oprindelig bygget som supertankere til råolie, der siden er konverteret til tørlastskibe.

Medie: Tørlastskib slog revner inden forlis

Efter rapporter om revner i skibet, skal Stellar Unicorn nu igennem en inspektion og reparation i Sydafrika, inden det får lov at sejle videre, har Polaris Shipping meddelt ifølge flere medier.

Eftersøgningen af de 22 savnede besætningsmedlemmer ombord på Stellar Daisy er fortsat i gang.

Skibet forsvandt den 31. marts omkring 1700 sømil øst for Uruguay. To besætningsmedlemmer blev reddet, og de har angiveligt fortalt, at skibet krængede voldsomt efter at have taget vand ind, hvorefter det kæntrede og sank.

Polaris Shipping har 32 tørlastskibe i sin flåde, hvoraf 19 er ombyggede skibe.

Krav om hurtig granskning af skibsforlis

Forsikringsselskab advarer om farlige laster efter forlis

Mineselskab: Forlist tørlastskib var lastet forsvarligt

22 søfolk savnes efter dramatisk forlis

 

 

 

 

 

 

 

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere