ShippingWatch

22 søfolk savnes efter dramatisk forlis

Et koreanskejet tørlastskib med 24 besætningsmedlemmer og 260.000 tons jernmalm om bord er forlist undervejs fra Brasilien til Kina.

Foto: Fleet Monitor

Redningshold søger mandag fortsat efter 22 besætningsmedlemmer fra tørlastskibet Stellar Daisy, der formentlig er gået ned fredag i Sydatlanten omkring 2300 sømil ud for Uruguay.

Foreløbig er blot to besætningsmedlemmer fundet i live, efter at skibet, en såkaldt VLOC, Very Large Ore Carrier, med 260.000 ton jernmalm ombord undervejs fra Brasilien til Kina, formentlig og ifølge medierapporter er brækket i to dele og sunket.

Sandheden om Bulk Jupiters forlis sløret af tavshed 

Stellar Daisy var opereret af det koreanske selskab Polaris Shipping og sejlede under Marshall Islands-flag. Ud af de 24 besætningsmedlemmer ombord kommer otte fra Sydkorea og 16 fra Filippinerne. De to besætningsmedlemmer, der indtil videre er fundet i live, er filippinske.

"Jo flere timer, der går, jo mindre er chancerne for at finde dem," sagde talsmand fra Uruguays søværn, Gaston Jaunsolo, til Reuters sent søndag aften.

Årsagen til forliset er ikke kendt endnu.

"Det var ikke en besværlig dag at navigere på," har Gaston Jaunsolo udtalt til AFP, skriver BBC.

Eftersøgningen af de savnede søfolk gik i gang lørdag. Fredag sendte en af søfolkene ombord på Stellar Daisy ifølge flere medier en sms til det koreanske rederi om, at skibet tog vand ind i styrbords side, og at skibet krængede voldsomt. 

USA ramt af den værste skibskatastrofe i 30 år  

Stellar Daisy, der var 321 meter langt med en bredde på 58 meter, afsejlede fra en havn nær Rio de Janeiro i Brasilien den 26. marts. Skibet er fra 1993.

International søfart har de seneste år været ramt af flere tragiske skibsforlis.

Seks søfolk savnes fortsat efter Thorco-forlis 

Nye regler for farlig tørlast flere år undervejs 

London P&I advarer mod indonesisk kul 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk satte rekord, Norden fik underskud, men hævede resultatforventningerne, Dan-Bunkering udpegede ny topchef, Celsisus Shipping vil sælge ud af højt prissatte tørlastskibe, og den farverige erhvervsmand Thor Stadil risikerer at miste retten til at drive virksomhed i sag om konkurskarantæne.

Olieselskabernes fremgang breder sig kun langsomt til drilling

Olieselskaberne vejrer morgenluft med stigende oliepriser, men deres lyst til at investere er behersket. Derfor må den kriseramte drilling-sektor indstille sig på at vente på bedring i aktivitetetsniveauet, vurderer to aktieanalytikere over for ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs