ShippingWatch

Iransk olie på vej til Rotterdam for første gang i fem år

Iransk olie er for første gang i fem år på vej til den store europæiske havn Rotterdam, efter Vestens sanktionerne mod Iran er blevet ophævet. "Vi er tilbage for fuld kraft til at genvinde vores markedsandele i tankshipping," lyder det fra det statsejede iranske rederi NITC til Platts.

NITC tanker

De vestlige sanktioner mod Iran lammede i fem år landets olieeksport, men nu er to VLCC'ere på vej mod Rotterdam med omkring fire mio. tønder råolie. Det er den første olielast på den kurs, siden sanktionerne blev hævet, skriver Platts.

Ifølge mediet er afsenderen Irans statslige olieselskab NITC, og modtageren er Shell, der dog ikke vil bekræfte, om de er modtageren af kommercielle hensyn.

"Vi plejede at handle med de store olieselskaber i fortiden. Da vi har gode, moderne skibe og tilbyder professionel service, er vi tilbage for fuld kraft nu til at genvinde vores markedsandele i tankshipping," siger kommerciel direktør Nasrollah Sardashti i NITC, National Iran Tanker Company, til Platts.

Siden sanktionerne mod Iran blev hævet, har der været store problemer med at skaffe den rette forsikring til de skibe, der har sejlet på Iran. Men de to skibe er forsikret korrekt og har ret til at anløbe internationale havne, ligesom de har de rette certificeringer.

NITC er et af verdens største tankrederier med en flåde på 65 skibe, som ud over transport af råolie også er specialiseret i LPG-laster og raffinerede produktlaster.

Nu kan rederierne tegne forsikringer på Iran igen 

Maersk Line udvider med reeferhavn i Iran 

BP holder vejret i Iran på grund af Trump 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs