ShippingWatch

Maersk Line udvider med reeferhavn i Iran

Maersk Line har inddraget en havn mere i containerrederiets service i Iran. Det er havnen Bushehr, der er specialiseret i faciliteter til feedertransport.

Maersk Line føjer en ny iransk havn til rederiets service i landet med havnen Bushehr.

"Bushehr er den største og mest vigtige havn for transport af kommercielle varer i Bushehr-provinsen i Iran. Med en total gennemstørmning på 7 mio. tons er havnen i stand til at tilbyde services for alle typer gods i containere og herunder især produkter på frost," skriver Maersk Line i en meddelelse.

Havnen er interessant for Maersk af flere årsager, blandt andet fordi den giver nem adgang til flere af landets byer, og fordi havnen er tæt på havne i Saudi Arabien, Qatar og Bahrain.

Shell er tæt på olieaftale med Iran

Med udvidelsen er Maersk Line tilstede i Iran i de to havne Bushehr og Bandar Abbas og har et kontor i Teheran.

Maersk får mulighed for at byde på olieprojekter i Iran

Kina klar til milliardfinansiering af iranske skibe

Medie: Maersk-aftale i Iran kan være tæt på

Forsiden lige nu

Lauritzen Fonden giver 10 mio kroner til vækstplan

Lauritzen Fonden vil støtte initiativerne i den nye vækstplan med 10 mio. kroner over de næste to år. "Jeg håber, at vi med dette bidrag kan hjælpe til at fastholde, såvel som udbygge, Danmarks maritime styrkeposition," siger direktør Inge Grønvold.

Regeringen til rederierne: Nu skal I levere

Rammerne for vækst i shippingbranchen er sikret med den nye vækstplan. Nu er det op til rederne at levere, siger erhvervminister Brian Mikkelsen (K) til ShippingWatch. Ministeren har en forhåbning om, at mindst 70 nye skibe kommer på dansk flag inden for de næste tre år.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere