ShippingWatch

Kina bruger iranske tankskibe for at omgå amerikanske sanktioner

Ifølge Reuters er kinesiske oliehandlere begyndt at skifte deres laster til skibe ejet af det iranske tankrederi NITC. Det sker for at sikre olie trods de amerikanske sanktioner.

Foto: Bloomberg

Kinesiske oliehandlere ser ud til fortsat at ville købe olie fra Iran trods de amerikanske sanktioner mod landet. Det skriver Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet har de statsejede oliehandlere Zhuhai Zhenrong Corp og Sinpec Group begge aktiveret en klausul i aftaler med det iranske National Iranian Oil Corp, som gør det muligt for dem at bruge tankskibe ejet af National Iranian Tanker Co (NITC), fortæller flere kilder til bureauet.

Angiveligt vil Iran dække alle omkostninger og risici ved at levere olien samt håndtere forsikringen.

"Skiftet begyndte for nylig, og det var næsten simultant fra begge sider," siger en af kilderne til Reuters.

Data fra Thomson Reuters Eikon viser, at 17 tankskibe med olie fra Iran til Kina i juli blev opereret af NITC. I juni blev otte ud af 19 chartrede skibe opereret af kinesere. Ingen af de to kinesiske selskaber vil kommentere udviklingen.

Kina er Irans største kunde på olie. Fra november træder de nye sanktioner fra USA mod Iran i kraft, og det har fået shippingselskaber verden over til at melde deres tilbagetrækning fra landet af frygt for at blive ramt af sanktionerne.

Danske skibe blandt de store olieeksportører fra Iran 

USA vil presse lande til at stoppe oliekøb i Iran 

Norden dropper sine tankforretninger i Iran '

Nemt for Torm at sige farvel til Iran

Maersk Tankers lukker ned i Iran efter Trumps atom-exit 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs