ShippingWatch

Brændende tankskib synker efter en uge: Ingen overlevende

Den iranske olietanker Sanchi er nu sunket efter at have brændt i en uge. Der er ikke længere noget håb om at finde overlevende besætningsmedlemmer, oplyser myndigheder.

Så skete det frygtede. I over en uge har det iranske tankskib været i brand og drevet rundt, og nu er skibet Sanchi sunket. Det oplyser kinesisk stats-tv søndag.

Efter at have bjærget to omkomne besætningsmedlemmer lørdag er der ikke længere noget håb om at finde overlevende fra tankskibet, der siden 6. januar har været omsluttet af flammer i Det Østkinesiske Hav. Det oplyser myndighederne ifølge iransk stats-tv.

Dermed formodes alle 32 besætningsmedlemmer, hvoraf 30 var iranere og to bangladeshere, at være omkommet.

Branden brød ud, da olietankeren Sanchi stødte sammen med et tørlastskib ud for Kinas østkyst. Det skete cirka 160 sømil fra Yangtze-flodens munding. Siden blev tre besætningsmedlemmers lig fundet. De resterende 29 er der ikke gjort rede for.

Skibet havde 136.000 ton såkaldt let olie ombord, og derfor har flere luftet frygten for en miljøkatastrofte. Indtil videre er der dog ikke noget stort udslip, siger kinesiske talsmænd ifølge BBC.

Besætningen på tørlastskibet, der sejlede under Hongkong-flag, blev reddet i sikkerhed.

Årsagen til sammenstødet er fortsat uklar.

I oktober omkom 13 kinesiske fiskere, efter at deres båd kolliderede med en olietanker fra Hongkong. Ulykken skete i internationalt farvand cirka 250 sømil kilometer fra den japanske øgruppe Oki.

Redningsfolk bjærger to omkomne på iransk tankskib

Dele af brændende tankskib eksploderet

Tankskib i brand efter kollission mens besætning på 32 savnes

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere