ShippingWatch

Redningsfolk bjærger to omkomne på iransk tankskib

Lørdag har kinesiske redningsfolk bjærget to omkomne besætningsmedlemmer fra det brændende tankskib Sanchi. Skibets sorte boks er også i myndighedernes varetægt.

En uge efter ulykken har et kinesisk redningshold lørdag været ombord på det iranske tankskib Sanchi, hvor man fandt og bjærgede to omkomne besætningsmedlemmer. Det skriver Reuters med henvisning til det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Det iranske tankskib er stadig i brand, og de to besætningsmedlemmer blev fundet af redningsholdet på skibets dæk. Redningsteamet forsøgte at komme frem til skibets boområde, men temperaturen på 89 grader ombord forhindrede forsøget.

Mandag blev et formodet andet besætningsmedlem bjærget og er ved at blive identificeret. Det resterende mandskab fra skibet er stadig savnet. I alt var der 32 besætningsmedlemmer ombord, 30 fra Iran og to fra Bangladesh.

Med lørdagens operation lykkedes det desuden redningsmandskabet at få fat i skibets sorte boks.

Sanchi kolliderede sidste lørdag med tørlastskibet CF Crystal ud for Kina, da skibet var på vej fra Iran til Sydkorea.

Dele af brændende tankskib eksploderet

Sanchi kan brænde i en måned

Tankskib i brand efter kollission mens besætning på 32 savnes

 

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere