ShippingWatch

Redningsfolk bjærger to omkomne på iransk tankskib

Lørdag har kinesiske redningsfolk bjærget to omkomne besætningsmedlemmer fra det brændende tankskib Sanchi. Skibets sorte boks er også i myndighedernes varetægt.

Foto: Ritzau Scanpix/AFP/Transport Ministry of China

En uge efter ulykken har et kinesisk redningshold lørdag været ombord på det iranske tankskib Sanchi, hvor man fandt og bjærgede to omkomne besætningsmedlemmer. Det skriver Reuters med henvisning til det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Det iranske tankskib er stadig i brand, og de to besætningsmedlemmer blev fundet af redningsholdet på skibets dæk. Redningsteamet forsøgte at komme frem til skibets boområde, men temperaturen på 89 grader ombord forhindrede forsøget.

 

Mandag blev et formodet andet besætningsmedlem bjærget og er ved at blive identificeret. Det resterende mandskab fra skibet er stadig savnet. I alt var der 32 besætningsmedlemmer ombord, 30 fra Iran og to fra Bangladesh.

Med lørdagens operation lykkedes det desuden redningsmandskabet at få fat i skibets sorte boks.

Sanchi kolliderede sidste lørdag med tørlastskibet CF Crystal  ud for Kina, da skibet var på vej fra Iran til Sydkorea.

Dele af brændende tankskib eksploderet 

Sanchi kan brænde i en måned 

Tankskib i brand efter kollission mens besætning på 32 savnes 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs