ShippingWatch

Redningsfolk bjærger to omkomne på iransk tankskib

Lørdag har kinesiske redningsfolk bjærget to omkomne besætningsmedlemmer fra det brændende tankskib Sanchi. Skibets sorte boks er også i myndighedernes varetægt.

Foto: Ritzau Scanpix/AFP/Transport Ministry of China

En uge efter ulykken har et kinesisk redningshold lørdag været ombord på det iranske tankskib Sanchi, hvor man fandt og bjærgede to omkomne besætningsmedlemmer. Det skriver Reuters med henvisning til det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Det iranske tankskib er stadig i brand, og de to besætningsmedlemmer blev fundet af redningsholdet på skibets dæk. Redningsteamet forsøgte at komme frem til skibets boområde, men temperaturen på 89 grader ombord forhindrede forsøget.

Mandag blev et formodet andet besætningsmedlem bjærget og er ved at blive identificeret. Det resterende mandskab fra skibet er stadig savnet. I alt var der 32 besætningsmedlemmer ombord, 30 fra Iran og to fra Bangladesh.

Med lørdagens operation lykkedes det desuden redningsmandskabet at få fat i skibets sorte boks.

Sanchi kolliderede sidste lørdag med tørlastskibet CF Crystal ud for Kina, da skibet var på vej fra Iran til Sydkorea.

Dele af brændende tankskib eksploderet

Sanchi kan brænde i en måned

Tankskib i brand efter kollission mens besætning på 32 savnes

 

Forsiden lige nu

Tankrederne står over for endnu et grimt kvartal

Tankrederne kæmper med historisk dårlig indtjening, og raterne er langt fra høje nok til at sikre sorte tal i andet kvartal, mener amerikanske Morgan Stanley. ShippingWatch er dykket ned i et marked, der har det overordentligt svært.

Kinesere vil chartre op mod 60 skibe fra store produkttankredere

En ny spiller i produkttank er ved at tage form med kinesiske Baota Petrochemical Group, der har indgået aftaler om at tage skibe på charter fra flere ledende spillere i produkttank. Maersk Tankers bekræfter forhandlinger om skibssalg over for ShippingWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere