ShippingWatch

Dele af brændende tankskib eksploderet

Den forreste del af det fuldt lastede tankskib Sanchi, der brænder på femte døgn, er eksploderet, rapporterer flere medier.

Foto: Ritzau Scanpix/AFP/Transport Ministry of China

Dele af tankskibet Sanchi, der har været i brand siden lørdag i Det Østkinesiske Hav med 136.000 ton olie i lasten, eksploderede onsdag. Det rapporterer flere medier, bl.a. CNN.

Eksplosionen, der menes at have fundet sted i den forreste dele af skibet, har tvunget brandslukningsfartøjer til at trække sig tilbage.

Netop risikoen for en eksplosion har i dagevis været fremhævet som den største fare med risiko for, at skibet brækker i flere dele og synker. Det kan udløse en af de største miljøkatastrofer i mange år.

Selv om redningsmandskab fortsat afsøger et stort område omkring det brændende skib, svinder håbet om at finde overlevende blandt de 32 besætningsmedlemmer ombord.

Det Panama-flagede tankskib fra Iran stødte sammen med det Hongkong-flagede tørlastskib CF Crystal på vej fra Iran til Sydkorea lørdag aften lokal tid i farvandet omkring 160 sømil øst for Shanghai. Skibet er siden lørdag drevet omkring 60 sømil.

30 iranske besætningsmedlemmer og to fra Bangladesh var ombord på tankskibet, da ulykken skete. Skibet drives at Irans National Iranian Tanker Co (NITC).

Tørlastskibet CF Crystal lastet med korn har angiveligt ikke taget større skade af sammenstødet, og de 21 kinesiske besætningsmedlemmer rapporteres uskadte.

Tankskib brænder på tredje døgn

Omkommet besætningsmedlem bjærget ved brændende tankskib

Tankskib i brand efter kollission mens besætning på 32 savnes 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs