ShippingWatch

Maersk sætter sydamerikansk containerrederi til salg

Maersk Line sælger et af sine mindre feederrederier fra i Brasilien, fordi rederiet med overtagelsen af Hamburg Süd ellers når op på en for høj markedsandel af lokalmarkedet.

Foto: /ritzau/Christian Charisius

Opdateret kl. 13:34 med kommentar fra Maersk.

Maersk Line, Maersks containerrederi, har sat en af sine mindre forretninger til salg. Det bekræfter Mærsk i en pressemeddelelse.

"Vi kan bekræfte, at vi 23. marts orienterede medarbejderne om vores hensigt om at sælge Mercosul," skriver Mærsks Transport & Logistic division til Ritzau Finans i en mail.

Dermed bekræfter selskabet en artikel i den brasilianske avis Valor Econômico. Det brasilianske cabotage- og feederrederi skal sælges fra i forbindelse med Maersk Lines overtagelse af Hamburg Süd.

Det tyske rederi, som er ved at blive slugt af Mærsk, ejer nemlig i forvejen det konkurrerende rederi Alianca, og da Alianca og Mercosul samlet sidder på omkring 80 pct. af lokalmarkedet, ville en kombination blive for meget efter konkurrencemyndighedernes smag.

Mercosul Line ejer fire skibe, der fragter containere primært langs den brasilianske kyst.

Maersks køb af Hamburg Süd er ikke endelig godkendt af konkurrencemyndigheder verden over. EU-Kommissionen afsiger sin dom mandag 10. april.

Så store bliver Maersk og Hamburg Süd på Brasilien

Fransk containerrederi øger reefer-transport fra Sydamerika

Maersk kan blive en reefer-mastodont med tysk opkøb

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere