ShippingWatch

Maersk-ansatte slår alarm efter platformbrand

Manglende fremskridt i sikkerheden på en af Maersk Oils olieplatforme fik bekymrede medarbejdere til at slå alarm mere end et år efter en platformbrand, skriver Berlingske.

Et sprinklersystem i sørgelig forfatning og ubrugte stilladser, som udgør en risiko for medarbejderne, har fået medarbejderne på Maersk Oils olieplatform Gorm Ekko til at råbe op.

Det skriver Berlingske på baggrund af et referat fra et møde i platformens sikkerhedsudvalg og et interview med en medarbejder på platformen.

En brand på platformen i 2015 medførte ellers, at Maersk Oil planlagde en række tiltag, som skulle øge sikkerheden, fremgår det af en Arbejdstilsynsrapport. Men mere end et år efter branden klagede en medarbejderrepræsentant til platformens sikkerhedsudvalg over de manglende fremskridt i sikkerheden på platformen, fremgår det af referatet.

Maersk afviser, at der skulle være sikkerhedsproblemer.

"Vores sikkerhedssystem har fungeret, men branden må ikke opstå. Vores platforme er designet til, at det ikke skal ske, for en brand på en olieplatform må ikke finde sted," siger Nina Høegh Jensen, der var operations manager på Gorm-platformene fra april 2015 og frem til november sidste år til Berlingske.

Norske olieselskaber skærer ned på sikkerhedskurser

Dong får sikkerhedsrøffel med på vej ud af norsk felt

Mange oliearbejdere har haft dårlige helikopteroplevelser

 

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere