Norske olieselskaber skærer ned på sikkerhedskurser

Det norske marked for sikkerhedskurser er mere end halveret, skriver Dagens Næringsliv. Det skyldes blandt andet, at olieselskaberne bruger færre penge på at sende sine ansatte på sikkerhedskurser.
Foto: Wintershall
Foto: Wintershall

De norske olieselskaber bruger færre penge end tidligere på at sende sine ansatte på sikkerhedskurser.

Det skriver Dagens Næringsliv efter, at en stigning i antallet af ulykker har fået debatten om sikkerhed i olieindustrien til at blusse op i Norge.

I løbet af 2016 er der sket en stigning i hændelser på den norske sokkel, hvor enten arbejdernes eller miljøet har lidt skade. Det har fået Statoil til at undersøge, om de mange besparelser i olieindustrien er gået udover sikkerheden, mens flere politikere også er gået ind i sagen.

Onsdag kan Dagens Næringsliv så fortælle, at markedet for sikkerhedskurser er mere end halveret. Ifølge en leder fra sikkerhedsfirmaet Falck Nutec er omsætningen faldet med 60 pct. siden sit højdepunkt.

"Der er flere grunde til nedgangen. Det handler om, at der er lav aktivitet, at en masse rigge er gået i land, og at der ikke er nogen ansættelser. Men det handler også om nedgang i varigheden og frekvensen af kurserne. Olieindustrien har selv presset på. De skal spare penge," siger Roer Orekaså, leder af Falck Nutecs træningscentre i flere norske byer, til Dn.no.

Den norske olieindustri har været ramt af en række tragiske hændelser i år. I starten af året døde en mand på en borerig, mens 13 personer blev dræbt i et helikopterstyrt i april. Ulykkerne er sket i en tid, hvor den lange periode med lav oliepris har fået selskaberne til at skære kraftigt ned.

En talsperson fra arbejdsgiverforbundet Norsk olje og gass afviser imidlertid over for Dagens Næringsliv, at der skulle være en sammenhæng mellem besparelserne og stigningen i antallet af ulykker.

Statoil undersøger om besparelser rammer sikkerheden 

Mange oliearbejdere har haft dårlige helikopteroplevelser 

Her er anbefalingerne efter fatal helikoptertragedie

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også