ShippingWatch

Norske offshore-selskaber fyrer igen hundredvis

Den norske offshore-industri er fortsat ramt af det svære marked. Nu gør Aibel og National Oilwell Varco igen klar til at fyre mange af deres medarbejdere.

Foto: Marit Hommedal - Statoil

Fyringerne fortsætter i den norske offshore-industri, der er hårdt presset af den faldende oliepris.

Denne gang rammer nedskæringerne selskaberne Aibel og National Oilwell Varco, der begge siger farvel til et stort antal medarbejdere.

Dagens Næringsliv skriver, at Aibel fyrer 500 medarbejdere, hvoraf lidt under halvdelen arbejder på virksomhedens afdeling i Stavanger. Der er primært tale om ingeniører, skriver den norske erhvervsavis. Med den seneste fyringsrunde har Aibel, der havde omkring 4.500 ansatte i 2014, sagt farvel til i alt 1300 norske medarbejdere i løbet af de seneste to år.

Mens Aibel allerede har sat tal på antallet af sine afskedigelser, er det endnu usikkert, hvor mange medarbejdere National Oilwell Varco må tage afsked med i Norge. Sikkert er det dog, at der bliver brug for at skære ned i det norske datterselskab til den amerikanske koncern af samme navn. Det skriver nyhedsbureauet NTB.

"Baggrunden for nedskæringerne er markedssituationen i vores branche med reducerede investeringer og reduceret salg af udstyr," lyder det i en meddelelse fra National Oilwell Varco.

Ledelsen skal nu forhandle med tillidsrepræsentanter, om hvor mange medarbejdere, der skal opsiges.

Det er fjerde gang, at National Oilwell Varco fyrer i Norge. Siden sommeren 2015 har i alt 2.400 ansatte mistet deres arbejde i olieserviceselskabet.

Norske offshore-ingeniører ramt af langtidsledighed

Statoils tillidsfolk frygter masseudflytning af arbejdspladser

Songa Offshore fyrer 200 mand

Aibel undersøger mulig korruption i Nordsøen

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

En bestemt dag i 2016 kan blive afgørende i Dan-Bunkering-sagen, pres på verdens forsyningkæder får store import-virksomheder til at lede efter alternativer, topchefer ser opsving fortsætte ind i 20'erne, fem Maersk-officerer suspendet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs