ShippingWatch

Statoils tillidsfolk frygter masseudflytning af arbejdspladser

Tillidsrepræsentanter i Statoil frygter, at langt flere stillinger end tidligere vil ryge til udlandet. Det drejer sig om flere hundrede stillinger.

Efter flere år med store fyringsrunder hos norske Statoil kan endnu flere medarbejdere miste deres arbejde, frygter tillidsrepræsentanter i olie-og gasselskabet. Bekymringen er, at langt flere stillinger end tidligere ventet skal outsources til udlandet. Det skriver Dagens Næringsliv.

Statoil har over 2000 ansatte inden for kommunikation, it, finans, ejendom og indkøb, hvoraf selskabet regner med at udflytte hele 1700 stillinger til et såkaldt businesscenter i et lavindkomstland. Og det får stærke reaktioner med fra Anne Gine Hestetun, der er amtsborgmester i Hordaland:

"Tallet kom frem på et møde, vi havde med tillidsrepræsentanter i Statoil. Vi reagerer på det principielle i det. Det er forretning, som Statoil bør have i Norge, uanset hvor mange stillinger, der er tale om," siger hun til Aftenposten.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Hos Statoil understreger en talsperson, at beslutningen fortsat er planlagt til andet kvartal, og at tallet om de 1700 ikke vækker genklang. På et direkte spørgsmål om, hvorvidt der stadig er tale om mellem 300-500 stillinger, er der ikke noget nyt at sige, lyder det.

Tidligere havde Statoil regnet med at skulle udflytte 500 stillinger.

Songa Offshore fyrer 200 mand

ABG: Her er dødssejlerne i norsk offshore

Nu har Statoils nedtur også ramt rengøringspersonalet

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere