ShippingWatch

Songa Offshore fyrer 200 mand

Songa Offshore må fyre for at holde skindet på næsen i det vanskelige offshore-marked. Ledelsen siger i en pressemeddelelse, at selskabet er ved at lægge an til at blive en optimeret driftsorganisation, frem for en udpræget projektorganisation.

Foto: Songa Offshore

Songa Offshore fyrer i alt 200 ansatte i Aberdeen og Sydkorea for at fokusere aktiviteterne i Norge, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Af de 200 mand, er de 76 fastansatte, mens de resterende 124 er på korttidskontrakter og besparelsen løber op i et samlet beløb på 30 millioner US dollars.

Udover fyringer i projektafdelinger i Sydkorea, Aberdeen og Stavanger, skal der også reduceres i antallet af ansatte i på Cypern, i Stavanger, Oslo og Bergen.

Offshore-organisationen bliver ikke ramt af nedskæringerne, der er helt nødvendige, siger CEO Bjørnar Iversen i pressemeddelelsen.

"Det er en meget vigtig og meget nødvendig tilpasning af vores organisation, for at sikre Songa Offshores konkurrencedygtighed og overlevelsesevne i en ekstremt udfordrende marked for borerigge," siger han.

Songa Offshore har fire kategori D-rigge på vej fra værfter i Sydkorea, som skal på kontrakt med Statoil, når de er færdigbygget.

Krakket supplyrederi har gæld for fem mia kroner

ABG: Her er dødssejlerne i norsk offshore

Ansatte i Siem Offshore går ned i løn for at redde job

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere