ShippingWatch

Aibel undersøger mulig korruption i Nordsøen

Den norske leverandør blev muligvis udsat for et kostbart trekantsdrama i forbindelse med feltet Gudrun, skriver medie.

Der kan være foretaget gedulgt arbejde i forbindelse med gennemførelsen af Gudrun-prospektet for to år siden. Det skriver det norske medie Offshore.

Det er leverandørselskabet Aibel, der undersøger oplysninger om hvad mediet benævner som mulig korruption. Angiveligt skulle en mand, som selskabet havde lejet hos et større leverandørselskab, samtidig have indgået en underhåndsaftale med en tredje, mindre virksomhed om at købe deres produkter ind til prospektet. Mod en personlig provision.

"Vi er blevet gjort bekendt med dette forhold igennem en del materiale, der er forelagt os. Vi tager det svært alvorligt, og arbejder nu på at danne et overblik i sagen," siger Aibels kommunikationsdirektør Bjørg Sandal til Offshore.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Som hovedvirksomhed på Gudrun skulle Statoil efter sigende også have foretaget egne undersøgelser af sagen. Men derudover skulle det statsejede olieselskab ikke være part i sagen.

Endnu en Sverdrup-kontrakt ryger til norske Aibel

Norsk industri optrapper kamp om Sverdrup-ordrer

Norge har mistet 22.122 oliejob på under ét år

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere