ShippingWatch

Norge har mistet 22.122 oliejob på under ét år

Statoil og Aibel er blandt de selskaber, der er den største årsag til, at oliejobbene forsvinder ud af Norge. Olieprischokket langt større end forventet, siger norsk arbejdsgiverforening.

22.122 norske oliejob er forsvundet. Og det vel at mærke siden august 2014, skriver Dagens Næringsliv. Tallene er blevet lagt frem på baggrund af en analyse, som DNB Markets aktiehandler Truls Oma Erichsrud altså påbegyndte for knap et år siden.

Med 4700 nedlagte norske oliejob topper Statoil suverænt den kedelige liste, mens Aibel har stået for en reduktion på 1220 norske oliejob.

"Norsk Industri har det sidste halve år været tydelig omkring, at olieprischokket kommer til at blive langt større, end hvad man tror," siger Knut Sonde, chef for arbejdsgiverorganisationen Norsk Industri, til Dagens Nærigsliv.

Allerede inden olieprisens dramatiske fald varslede flere af de internationale olieselskaber som Statoil nedskæringer og ikke mindst et lavere investeringsniveau de kommende år.

Olieprisen presser Statoils aktiekurs voldsomt

Olieselskab aflyser milliardprojekt i Nordsøen

Medie: 13.500 norske oliejob i fare

Norge siger farvel til hundredvis af olie-job

Forsiden lige nu

Lauritzen Fonden giver 10 mio kroner til vækstplan

Lauritzen Fonden vil støtte initiativerne i den nye vækstplan med 10 mio. kroner over de næste to år. "Jeg håber, at vi med dette bidrag kan hjælpe til at fastholde, såvel som udbygge, Danmarks maritime styrkeposition," siger direktør Inge Grønvold.

Regeringen til rederierne: Nu skal I levere

Rammerne for vækst i shippingbranchen er sikret med den nye vækstplan. Nu er det op til rederne at levere, siger erhvervminister Brian Mikkelsen (K) til ShippingWatch. Ministeren har en forhåbning om, at mindst 70 nye skibe kommer på dansk flag inden for de næste tre år.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere