ShippingWatch

Norsk industri optrapper kamp om Sverdrup-ordrer

Norske leverandører appellerer til Statoil, Maersk og de øvrige licensejere i det kæmpestore Johan Sverdrup-felt om at vælge leverandører i geografisk nærhed.

Den norske leverandørindustri lægger nu kraftig pres på Statoil, Maersk Oil og de øvrige partner i det kæmpestore Johan Sverdrup-felt. Norsk industri håber at ordrer på mindst en platform og tre understel af de resterende store ordrer, skriver offshore.no.

Kvaerner: Sverdrup-kontrakt en milepæl for industrien

Johan Sverdrup-udbygningen har ifølge den norske leverandørindustri potentiale til at redde mange arbejdspladser de næste fem år, og industrien har allerede sikret sig vigtige ordrer. Bl.a. skal Kværner bygge et understel, Aker Solutions skal stå for projektering og indkøbsledelse, ligesom Aibel skal bygge en platform.

Endnu en milliard-kontrakt til Sverdrup leverandør

Men der er fortsat tre platforme og tre understel at kæmpe om blandt de norske leverandører, der kan få hård konkurrence fra Asien, når flere ordrer tildeles inden sommeren.

"Vi forventer, at Statoil og de øvrige ejere af licensen inddrager al den erfaring, de har fra bygning i både i Asien og Norge. Når platforme og installationer skal drives og vedligeholdes i måske 50 år, er det en klar fordel med nærhed til selskaberne, som har bygget disse samt til alle underleverandørerne. Disse fordele har også en økonomisk værdi, som vi ikke må glemme," siger branchechef Runar Rugtvedt i Norsk Industri til Offshore.no.

Der er et udskillelsesløb i gang i Nordsøen

Sverdrup-konflikt havnet i hårdknude

 

Statoils milliarder går uden om Danmark

Kvaerner når rekordomsætning i 2014

 

 

Forsiden lige nu

Lauritzen Fonden giver 10 mio kroner til vækstplan

Lauritzen Fonden vil støtte initiativerne i den nye vækstplan med 10 mio. kroner over de næste to år. "Jeg håber, at vi med dette bidrag kan hjælpe til at fastholde, såvel som udbygge, Danmarks maritime styrkeposition," siger direktør Inge Grønvold.

Regeringen til rederierne: Nu skal I levere

Rammerne for vækst i shippingbranchen er sikret med den nye vækstplan. Nu er det op til rederne at levere, siger erhvervminister Brian Mikkelsen (K) til ShippingWatch. Ministeren har en forhåbning om, at mindst 70 nye skibe kommer på dansk flag inden for de næste tre år.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere