ShippingWatch

Maersk Oil bekræfter leje af to Qatar-rigge

A.P. Møller - Mærsks oliedivision, Maersk Oil, bekræfter mandag sidste uges meldinger om, at selskabets afdeling i Qatar har lejet to jack-up-rigge i henholdsvis to og tre år fra Gulf Drilling International.

Foto: Maersk Oil

Aftalen har en værdi af "mere end" 750 mio. qatarske rial, svarende til 1,13 mia. kr., fremgår det af en pressemeddelelse fra Maersk Oil.

Den ene rig, en GDI jack up-rig er lejet i to år, mens der er indgået en treårig aftale for en ny GDI jack up-rig.

De to aftaler udgør den anden og tredje aftale mellem de to parter i 2013, og samlet har Maersk Oil Qatar nu lagt 1,56 mia. qatarske rial (2,36 mia. kr.) i Gulf Drilling Internationals kasse i år.

Maersk Oil lejer Qatar-rigge for en milliard 

Den første aftale mellem de to parter i år var på jack up-riggen Al Jassra i februar. Den rig er allerede i drift i Al Shaheen-feltet, der er Qatars største oliefelt.

"I tæt samarbejde med Qatar Petroleum driver Maersk Oil Qatars største oliefelt, Al Shaheen. Som betroet og pålidelig operatør (...) arbejder Maersk Oil tæt sammen med qatarske virksomheder for at maksimere den lokale deltagelse i aktiviteterne," sagde Jakob Thomasen, der er administrerende direktør for Maersk Oil, i forbindelse med kontraktindgåelsen, skriver selskabet i mandagens meddelelse.

Smedegaard: Store muligheder i Latinamerika 

"Al Shaheen er et af de mest komplekse felter i verden. Mere end 20 års udvikling og drift af feltet sammen med vores partner, Qatar Petroleum, giver Maersk Oil en unik erfaring og forståelse for dette udfordrende oliereservoir," fortsatte topchefen.

El Merk-produktion nærmer sig målet 

Maersk Oil: Ny forskning vil levere mere olie om få år

Al Qaeda-angreb på olie- og gasanlæg i Yemen forpurret 

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Ugens bedste på ShippingWatch

EU kæmper om at blive enig om et prisloft på russisk olie. Containerraterne er faldet gennem gulvet. Ny kritik af CII-indekset. Og så er Carsten Mortensen på vej med ny shippingfond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs