ShippingWatch

El Merk-produktion nærmer sig målet

Udvidelsen af El Merk-oliefeltet i Algeriet, som Maersk Oil har en andel på omkring 11 pct. i, fortsætter mod målene. Det fortæller den algeriske avis El Watan onsdag.

Foto: Kjetil Alsvik - Statoil

Udvidelsen af El Merk-oliefeltet i Algeriet, som Maersk Oil har en andel på omkring 11 pct. i, fortsætter mod målene. Det fortæller den algeriske avis El Watan onsdag.

El Merk-feltet i Algeriet startede med at levere olie til Maersk Oil, A.P. Møller - Mærsks olieselskab, og partnerne i første kvartal i år med et niveau på omkring 30.000 tønder olie per dag efter tre måneder. Oliefeltet var ellers ventet at komme i produktion i 2012, men blev forsinket.

Siden er et nyt produktionsanlæg kommet til, så produktionen i øjeblikket er på 65.000 tønder olie per dag, og den ventes i denne måned at nå 95.000 tønder olie per dag samt 30.000 tønder kondensat og 30.000 tønder gas, skriver El Watan.

Dermed er feltet godt på vej til at levere de omtrent 15.000 tønder per dag, Maersk Oil har meldt ud som sin forventede produktionsandel.

Maersk Oil havde i første halvår af 2013 en samlet olieproduktion på 232.000 tønder per dag, det laveste i de seneste mange år. Den ventes dog at stige i andet halvår, så 2013 i alt giver et dagligt snit på 240-250.000 tønder.

På længere sigt vil Maersk Oil øge sin produktion til 400.000 tønder per dag, hvilket ventes at ske senest i 2020.

/RITZAU FINANS

Nyt oliefund i Johan Sverdrup 

Maersk Oil tvivler på brasiliansk guldåre 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs