Maersk præsenterer Sverdrup-plan i december

Maersk Oil præsenterer den længe ventede plan for udviklingen af det gigantiske Johan Sverdrup oliefelt i Norge 16. december.
Foto: Maersk Oil
Foto: Maersk Oil
AF RITZAU FINANS

Den længe ventede plan for udviklingen af det gigantiske Johan Sverdrup oliefelt i Norge, som Maersk Oil ejer en del af, vil blive besluttet 1. oktober og præsenteret 16. december. Det skriver Bloomberg baseret på informationer fra Stavanger Aftenblad.

Stavanger Aftenblad har informationerne fra et internt notat fra en fagforening.

Tidsplanen, der tidligere er udmeldt, lyder på, at konceptet for udviklingen af feltet vil blive valgt i slutningen af 2014, en reel udviklingsplan i 2014 og den første olie i 2018.

Estimaterne for Johan Sverdrup lyder på, at feltet indeholder mellem 1,7 og 3,3 mia. tønder olie, hvilket sandsynligvis vil gøre det til det tredjestørste i Norge nogensinde. Ifølge Bloomberg News venter en af partnerne i feltet, Lundin Petroleum, en produktion på op til 600.000 tønder olie om dagen.

Johan Sverdrup består af tre licenser: PL 501, PL 502 og PL265. Maersk Oil har en ejerandel på 20 pct. af førstnævnte licens, mens resten er fordelt mellem Statoil, Lundin, Petoro og Det norske oljeselskap. Den endelige procentfordeling af feltet ventes på plads næste år, når der indleveres en feltudviklingsplan til de norske myndigheder.

Maersk Oil har senest meldt en forventning om en produktionsandel på omkring 50.000 tønder per dag, når feltet kommer op at køre.

Statoil lover stort udbytte fra kæmpe oliefelt

Maersk: Vi har den lovede olie – nu skal den bare op

Lundins norske gigantfund på sporet 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også