Nye investeringer i norsk offshore for 425 mia kr

Den norske offshore-sektor trodser de svingende oliepriser. De nyeste tal viser, at investeringerne i år og næste år slår alle hidtidige forventninger.
Foto: Øyvind Hagen/Statoil
Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Selvom olieprisen har været svingende de seneste uger og måneder, og analytikerne har svært ved at finde ud af, om olieudvinding er en rigtig god forretning på lang sigt, så er investorerne tilsyneladende ikke i tvivl.

Nye tal, som er frigivet torsdag fra det norske Statistisk Sentralbyrå (SSB) fastslår, at lysten til at investere i den norske sokkel i Nordsøen og Barentshavet aldrig har været større.

I år vil det blive investeret 213 mia. NOK og i 2014 vil investeringerne løbe op i 215 mia. NOK, skriver Dagens Næringsliv. Det er hhv. fem og 15 procent højere end de sidste udmeldinger fra SSB.

Udmeldingen er ikke mindst godt nyt for danske olie- og borerigselskaber og offshoreklyngerne i Frederikshavn og Esbjerg. Forventningerne til investeringsniveauet i 2014 er det højeste, siden SSB begyndte at offentliggøre omfanget af investeringer i den norske offshoresektor i 1985.

Sådan bliver du shippingkunde hos DNB

Tre bankchefer styrer shippinglån for 260 mia kr

Nyt olieforskningscenter til Stavanger

Sydfynsk offshorevirksomhed skal bruge ingeniører

Seadrill kom stærkt igennem andet kvartal 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også