Nyt olieforskningscenter til Stavanger

Et nyt forskningscenter på universitetet i Stavanger skal udvikle teknologi til at kunne øge udvindingsgraden af olie til et højere niveau end i dag.
Foto: Maersk Oil
Foto: Maersk Oil

I løbet af de kommende fem år vil et nyt olieforskningscenter i Stavanger få tildelt ti mio. norske kroner om året. Centeret skal udvikle viden og teknologi, så udvindingsgraden af den norske olie og gas kan øges, skriver Offshore.no.

"Øget udvinding fra olie- og gasfelterne er af afgørende betydning. En øget udvindingsgrad på bare en procent vil med dagens oliepris give en indtjening til bruttonationalproduktet på over 300 mia. norske kroner. En investering i udvikling af ny viden og teknologi på dette område sikrer store indtægter til fællesskabet," siger olie- og energiminister Ola Borten Moe, ifølge Offshore.no.

Danmark også med på noderne

Det understreges, at erhvervslivet også skal bidrage til det nye center. Også Danmark får snart et olieforskningscenter. Som led i den nye Nordsøaftale i Danmark skal de fire parter i DUC finansiere og etablere et forskningscenter, der skal have vægt på olieudvinding. Det nye center skal ligge på DTU, hvilket flere ledende forskere på det tekniske universitet også ønskede.

Forskningen skal især rette sig mod at udvikle, modne og anbefale nye forskningsprojekter, som er direkte rettet mod en forøget produktion og indtjening fra Nordsøen. Samtidig er det planen, at forskningscentret skal være med til at få de studerendes øjne op for olie og gas som interessante forskningsemner.

Maersk Oil i gang med forskningcenter på DTU

DTU-professor til rådighed for nyt forskningscenter

Semco: Forskningscenter fastholder arbejdspladser 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også